1. Han hadde jobbet 10 år på denne vaktposten ørkenen i Balochistan. Og hadde 17 år igjen til han skulle pensjoneres. Praten satt løst når han serverte Ossining te.

Med bare to kolleger blir det nok kjedelig. Det daglige besøket av eskortetransporten er det eneste av rekke på rutinen. Denne dagen var det.meg og sveitsiske Erik. Dagen før var det to tyske syklister. Dagen etter en tysk hitchhker.

Jeg og Eric ankom grensen søndag formiddag og måtte vente til neste morgen. Grensefortet minte meg om fortene i det «ville vesten» som skulle beskytte.mot indianerangrep. Innenfor murene car det trygt og vi fikk ikke bevege oss utenfor. En av leviene (grensepolitiet) kjøpte deilig chicken biryani til oss og vi ble servert Chai  Vi sov på et murgulv med teppe på.

Neste dag var det å laste sykkelen på en pickup og komme oss avgårde. Vi satt på lasteplanet. Sjåfør og vakt med våpen foran. Etter en stund kom vi til en ny post. Venting, håndhilsing, selfies, fremvisning av pass og venting til en ny patrulje med nye folk overtok. Noen ganger var det levies, noen ganger politi og noen ganger militæret. Det var ingen vits i å bli utålmodig  Og det var også først og fremst en annerledes opplevelse.

Fem ganger byttet vi før vi overnattet på et slitent hotell i Dalbandin. På kvelden snakket vi med vakta og hotelleieren. De faste spørsmålene kom.

Your name?

Country?

Age?

Profession?

Married?  No

Why?

En av dem fortalte at man kunne ha fire koner fordi det sto i Koranen. På spørsmål fra meg om kvinner kunne ha fire menn lo de godt. Noe så dumt hadde de de aldri hørt før!

Neste dag skremte jeg vakta ved å gå 10 meter utenfor hotellet for å kjøpe vann og kjeks.

Og turen fortsatte mot provinshovedstaden Quetta  Hele 23 bilbytter ble det denne dagen. Da ble det litt mer irriterende enn interessant. Ja, det er en viss sikkerhetsrisiko i Balochistan hvor myndighetene ikke har full kontroll  Men vaktene var lite profesjonelle. Ville neppe hindret en kidnapping hvis noen virkelig ville forsøke. Kanskje dreier det seg om myndigheter som vil gi inntrykk av styrke? Eller menn som vil være macho. De var uansett hyggelige

Nettsiden er utviklet og designet av SocialGrab