Skoler og skoleklasser inviteres til å delta på prosjektet Norway-India-Bikeathon på tre forskjellige måter:

 • Bruk prosjektet i undervisningen
 • Inntektsskapende aktiviteter til støtte for et hjem for sårbare barn i India
 • Sykkelaksjon – Kan dere sykle like lagt som Kjetil? Tilsammen?

Norway-India-Bikeathon i undervisningen

Vi er klar over at de fleste lærere har kunnskap, erfaring og kreativitet til å utarbeide gode undervisningsopplegg. Derfor går vi ikke i detalj, men peker på noen muligheter i fagene Kroppsøving, Engelsk, Matematikk, Historie, Samfunnsfag, Geografi, KRLE, Mat & Helse, Kunst & Håndverk og Norsk:

 1. Norway-India-Bikeathon går gjennom Norge, Sverige, Latvia. Litauen, Hviterussland, Ukraina, Moldova, Georgia, Armenia, Iran, Pakistan og India. Kanskje har dere elever på skolen fra et av disse landene som kan involveres.
 2. I faget Mat og helse kan dere lage mat fra alle disse landene og lære om kultur og tradisjoner knyttet til mat og drikke.
 3. I samfunnsfag kan elevene studere og lære om hvordan barn har det i disse landene og ikke minst om barns rettigheter.
 4. I matematikkfaget kan elevene beregne distanser, gjennomsnittsfart, lengde- og breddagrader, målestokk og mer.
 5. I tegning kan man tegne kart med riktig målestokk (matematikk) eller kanskje elevene vil tegne hvordan barn har det i for eksempel Ukraina eller India og bildene kan legges ut på sosiale media, for eksempel Norway-India-Bikeathons Facebookside.
 6. I Kunst og håndverk kan man lage ting som kan selges til inntekt for barn i India.
 7. I historie, geografi og naturfag kan elevene lære om de 12 landene eller ett av dem.
 8. I faget engelsk: Formuler spørsmål på engelsk som Kjetil kan stille til barn i land han sykler gjennom. Lag en videosnutt hvor barna leser inn spørsmål. Så kan vi ikke garantere at alle får svar. Det avhenger av hvor mange som sender spørsmål og om Kjetil finner noen til å oversette spørsmålene til det språket barna snakker.
 9. I musikk kan temaet være folkemusikk fra forskjellige land, hvilke instrumenter man bruker, om man har skolekorps der osv
 10. Folk som bor langs ruta til India tilhører mange forskjellige religioner, ikke minst forskjellige former for kristendom, islam og hinduisme, sikkert noen som er jøder, buddhister, bahai og mye annet også. Det er et spennende tema.
 11. I kroppsøving kan man sykle, gå eller bevege seg på annen måte og «konkurrere» med Kjetil om hvem som kommer først frem til India. Registrer dere her.
 12. Eller kanskje noe av dette passer best inn i SFO?
 13. Norway-India-Bikeathon har egen Facebookside her. Og en egen gruppe på Facebook hvor alle lærere og andre interesserte kan utveksle ideer og stille spørsmål.

 

Inntektsskapende aktiviteter

Mange skoler har faste arrangementer hvor inntektene går til gode formål. Vi håper at pengene i år kan gå til å støtte driften av et verdig hjem for sårbare barn i India. Vi er opptatt av å koble læring og innsamling slik at elevene får med seg noe mer enn god samvittighet etter at prosjektet er ferdig.

Her er noen tips til hvordan skoler og skoleklasser kan bidra:

 1. Arranger en sykledag, joggedag eller lignende hvor familie, bedrifter i nabolaget og andre oppfordres til å sponse elevene med et beløp (stort eller lite) pr kilometer, pr runde el.l. Lag et lite kort og klistre på en stjerne pr kilometer/runde som barna kan vise frem.
 2. Sparebank1 har laget en tjeneste som gjør det enkelt å samle penger. Den heter Spleis.
 3. Registrer klassen her og fyll inn hvor mye klassen har syklet for eksempel en gang pr uke. På et kart kan dere følge med hvor langt dere har kommet mellom Norge og India og om dere ligger foran Kjetil i løypa eller ikke. Hvis noen vil gå eller løpe i stedet for å sykle kan man gange distansen med tre før man fyller inn. Med rulleski eller ski kan man doble distansen som fylles inn.
 4. Lag gjenstander kunst og håndverksfag som kan selges til inntekt for formålet.

Foreningen Go, som arrangerer Norway-India-Bikeathon, er registrert i Frivillighetsregisteret og har både engasjert regnskapsbyrå og revisor (som begge gjør jobben gratis), noe som sikrer at pengene kommer frem. Kjetil Utne har besøkt organisasjonen som mottar pengene, CWC, 10 ganger og vi kan garantere at pengee blir godt brukt.

 

Sykkelaksjon

 • Sett dere som mål i klassen at dere skal sykle like langt som Kjetil gjør til India (Nesten 11000 km) tilsammen.
 • Last ned og bruk dette registreringsskjemaet for tilbakelagt distanse.  (Kommer snart)
 • Summer tilbakelagt distanse for hele klassen/gruppen.
 • Sammenlign samlet tilbakelagt distanse med Kjetils syklede distanse. Kommer dere i mål før ham?
 • Utfordre minst tre andre skoler eller klasser til å bli med.
 • Hvis noen vil gå eller gå på ski istedet for å sykle kan gå-distanse ganges med tre og ski-distanse ganges med to.

 

Nettsiden er utviklet og designet av SocialGrab